• Volg ons

05-09-2020

Eco vriendelijke producten. Bestaan die eigenlijk wel?

'Eco of milieuvriendelijke producten, werken jullie daar ook mee?', een veelgestelde vraag. Thuisschoonmaak heeft een vaste lijn aan schoonmaakproducten waar mee gewerkt wordt. Dit zijn professionele schoonmaakproducten die voldoen aan alle gestelde (milieu)eisen. Deze producten hebben bij juiste gebruik (dosering) een minimaal effect op het milieu.

Feit is en blijft dat men voor een goede schoonmaak niet ontkomt aan chemie. Deze chemie is werkelijk overal te vinden en niet alleen in schoonmaakmiddelen. Mits juist ingezet en toegepast zorgt chemie voor een lager inzet van menselijke kracht, minder gebruik van water en een betere langdurge reiniging van het schoon te maken oppervlak. De vraag of eco vriendelijke producten werken of niet is simpel te beantwoorden. Ja, deze werken. Echter heb je van deze producten vaak meer nodig dan van een product met chemise inhoud. Hiermee wordt de 'milieu vriendelijkheid' weer teniet gedaan.

Ons advies is en blijft daarom altijd: gebruik een goed professioneel werkend product, zorg voor een juist gebruik en zorg voor een goed afvoer van schoonmaakwater en o.a. flesjes. Val alle op de markt gebrachte schoonmaakmiddelen die claimen eco vriendelijk te zijn is bekend dat ruim 60 procent niet voldoet aan deze claim. Men speelt dus eerder in op jouw gemoedstoestand dan dat met serieus betrokken is bij het minder belasten van het milieu. 

Thuisschoonmaak | Toiletborstels